Kontakt

Ewa-Britt Gabrielsen
Ledamot och språkrör - Gävle
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
070-5341882

Annan information

Jag är mamma till Marcus som sparkades ihjäl på Kungsgatan 4 i Stockholm den 5 maj 2005. Marcus avled den 7 maj av de massiva sparkar han fått i bakhuvudet. Han var vårt enda barn och skulle ha fyllt 30 år i september, samma år han blev våldsdödad av tre unga gärningsmän. På en enda sekund förändrades vårt liv för alltid, för att aldrig mer bli sig likt.

Marcus hade ett ordspråk ”Lägg energin på bra saker och tänk positivt” det har vi försökt göra för att hedra Marcus.

Marcus pappa och jag blev invalda i RAV:s styrelse i maj 2009. Men tyvärr avled min man i november samma år. En ytterligare stor tragedi i mitt liv, att även förlora min älskade livskamrat Oddvar.

Även om det är det mest tragiska man kan råka ut för, att förlora en anhörig genom att någon annan valt att släcka deras liv, så är det i RAV jag hittar min energi.

Att möta människor i samma situation och att stötta varandra är en viktig uppgift och här hittar jag kraft och mod. Vi försöker påverka samhällsinsatser och förbättra brottsofferstödet, som är under all kritik. Jag är övertygad om att vi kan förändra det till det bättre, ”tillsammans är vi starka”.