Lyckat seminarium på brottsofferdagen

RAV:s SEMINARIUM PÅ BROTTSOFFERDAGEN, 22 FEBRUARI

RAV genomförde för första gången ett seminarium på Brottsofferdagen, på Norra latin i Stockholm. Cirka 60 personer deltog från polisen, socialförvaltningar, Svenska kyrkan, SAMS, brottsofferjourer med många fler.

Föreläsare för dagen var:
Carina Molin gav sin bild om vad som händer med människor som råkar ut för det värsta som kan hända - att få sitt barn mördat. Vidare så redovisade hon om RAV:s syfte, verksamhet och mål.
Thomas Bodström som på ett utomordentligt sätt redogjorde för målsägandebiträdets roll och ansvar. En kunskap som är mycket bristfällig i samhället.
Hasse Aro berättade om sin långa erfarenhet som journalist och programledare, och sin bild av brottsutsattas familjer. Vidare så berättade han om medias hantering av anhöriga till våldsdödade, på gott och ont.
Björn Lagerbäck, grundare av Brottsofferjouren, berättade om sitt idoga arbete med brottsutsatta människor. Björn har medverkat till att på många sätt göra skillnad för de som blivit brottsutsatta i samhället.


Det var en uppskattad dag av såväl RAV som deltagarna. Utvärderingen från deltagarna gav en mycket bra respons. RAV vill åter igen tacka föreläsarna för en mycket lyckad dag.

Nu blickar vi framåt och börjar planera vårt seminarium 2018

Nyheter